Makaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer, men kan enkelt dobles og lages i en langpanne.
3,5 dl makaroni, kokt i saltet vann etter anvisning på pakken minus 2 minutter
600 gram karbonade- eller kjøttdeig
2 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 bokser hermetiske tomater, helst Mutti
2 ss okse- eller kalvefond (ev. 1 buljongterning)
1⁄2 ts kajennepepper
2 ss ketsjup
1 neve bladpersille, finhakket
1 neve basilikumblader, finhakket
Salt og pepper
1 pk brokkolini i biter
1 pk revet ost, gjerne vellagret og flere slag
Brun karbonadedeigen i en gryte, sammen med løken i litt olje. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av bruningen og la det kose seg i et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, ketsjup, kajennepepper, fond og urter. La det koke i minimum 1 time, før du smaker til med salt og pepper. Bland sammen kjøttsaus, makaroni og brokkolini og hell det over i en smurt ildfast form.
Dryss over osten, og stek midt i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter.
Om du ønsker, kan du servere makaronigrateng med en salat og godt brød.
Du finner mange spennende og velsmakende retter, som tilberedes i en form her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.