Mammas gratinerte tørrfisk er en oppskrift som ble til på en tur til Lofoten. Jeg synes den smaker helt nydelig og den er dessuten kjekk å lage, siden alt settes på bordet i en form. Oppskriften er passe til 4 pers.
600 g klippfisk, utvannet
1/2 glass hakka, soltørka tomater
4 fedd hvitløk i skiver
1/2 dl olivenolje
1 finhakka løk
2 gulrøtter i tynne skiver
1/2 blomkål i bittesmå buketter
8 poteter i skiver
2 fedd hvitløk i skiver
1/2 ltr fløte
250 g reven ost, gjerne flere slag
50 g reven parmesan
Salt og pepper
Legg fisken i en blanding av soltørka tomater inkl. oljen, olivenolje og 4 hvitløksfedd, i minst 3 timer, gjerne over natta.
Kok potetskiver og 2 fedd hvitløk nesten møre i fløte. Legg fisken inkl. noe av marinaden, tomatene og hvitløken i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper. Legg på grønnsakene og hell over potetblandingen. Dryss på parmesan og den andre revne osten. Gratiner i ovnen på 180 grader i 1 time. Om osten begynner å bli for mørk, dekk over med aluminiumfolie.
Og her… et bilde jeg tok på Heimøya, Lofoten, før tørrfisken havnet på kjøkkenet vårt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.