Mammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tillegg er den laget av ingredienser, som du gjerne har tilgjengelig i kjøleskapet.
150 g baconterninger
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i små terninger
2 poteter, i små terninger
1/2 squash, i terninger
1 stilk stangselleri, i må terninger
1 l kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond eller buljongterninger
400 g hakkede, hermetiske tomater, helst Mutti
1 boks limabønner ev. andre hvite bønner
1 kjøttpølse med smak, f.eks. ramsløkpølse fra slakter Eide i tynne skiver
2 dl snarkokt makaroni
1 neve frisk persille, finhakket
Salt og pepper
Parmesan
Brun baconet, i noen minutter før du tilsetter løk, hvitløk, poteter, gulrøtter, squash og stangselleri og lar det frese i noen minutter. Tilsett tomater og kraft og la suppen småkoke i 20 minutter, mens du koker makaronien al dente, etter anvisning på pakken. Tilsett bønnene og pølsa i suppen, når det gjenstår 10 min. av koketiden og smak til med salt og pepper. Hell vannet av makaronien og tilsett den rett før servering.
Server mammas minestronesuppe varm med litt revet parmesan og godt brød som tilbehør, for eksempel focaccia, som du finner oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.