Mammas shortbread med karamell og sjokolade

Mammas shortbread med karamell og sjokolade er en deilig dessertkake fra Skottland.

Bunnen:

160 g smør, temperert

70 g sukker

1/2 vaniljestang (frøene) ev. 1 ts vaniljesukker

190 g mel

1/2 ts bakepulver

1 klype salt

Kle en form på ca. 22 x 22 cm med bakepapir. Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett mel, bakepulver og salt og bland det raskt sammen til en luftig deig. Bre deigen jevnt utover i forma. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 min. til den har fått litt farge.

Karamellfyll:

1 boks søtet kondensert melk (ca. 400 g)

100 g smør i terninger

2 ss sirup

50 g sukker

1 klype salt

Bland alt i en kjele, kok opp over middels varme og la det småkoke mens du rører hele tiden i 5 min. Det skal tykne og bli lys gyllent. Hell karamellen over bunnen og stek videre i 10 min. på 175 grader.

Topping:

200 g sjokolade (mørk eller melkesjokolade)

1 ss kokosfett el. nøytral olje

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med fett/olje over vannbad. Fordel sjokoladen jevnt utover karamellen.

Mammas shortbread med karamell og sjokolade
Mammas shortbread med karamell og sjokolade

La mammas shortbread med karamell og sjokolade stå kaldt i min. 3 timer før servering. Skjæres opp i rutemønster.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese