Mammas szechuankylling er kjempegod. Vanligvis er maten fra Szechuan ganske sterk, men denne retten er mer smaksrik enn sterk. Oppskriften er passe til 4 personer.
5 kyllingfileter, delt i strimler
Nøytral olje til steking
1 boks wokgrønnsaker
2 gulrøtter i skiver
1 løk i strimler
1/2 purre
1 dl cashewnøtter
Fres kyllingen i oljen, på høy varme. Tilsett soppen og fres videre, før du tilsetter løken og lar det småkoke i noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene og la det kose seg i et par minutter.
Sausen:
3 dl hønsebuljong
1/2 dl soyasaus
2 ss ketjap manis
1 ss revet ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss sambal oelek
1 ss potetmel til jevning
Salt, szechuanpepper og brunt sukker
Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra potetmelet. Smak til med salt, szechuanpepper og brunt sukker og hell blandingen over kyllingen og grønnsakene.
Rør potetmelet sammen med 1/2 dl vann og rør inn under omrøring. Dryss cashewnøttene over og server med nykokt ris.

Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.