Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam har en rund, fin smak, som er lett å like. Om du vil ha litt sting i marinaden, kan du tilsette litt finhakket chili, men jeg liker den best uten.
800 g lammelår i skiver (eks. ben), delt i terninger
Mandel- og harissamarinade:
75 g harissa
1 fedd hvitløk
190 g syltet paprika
150 g soltørkede tomater
160 g malte mandler
2 sitroner, kun saften
30 ml olivenolje
Kjør alt sammen til en jevn masse, rør inn kjøttet og la det marinere i noen timer, gjerne over natten. Tre kjøttet på spyd og grill på alle kanter, til kjøttet får fin farge.
Salat:
1/2 rødkål, finstrimlet
1 appelsin, kun filetene, delt i 3
2 vårløk i strimler
1 paprika i strimler
1/2 agurk
Granateplefrø
Bland alle ingrediensene i en bolle
Dressing:
Saften av appelsinskrotten
1 ts zathar
2 ss flytende honning
1 dl olivenolje m/hvitløk
2 ss sitronsaft
1 dl olivenolje
1 ts zathar
Salt og pepper
Bland alle ingrediensene til dressingen og bland den med salaten.
Server mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam sammen med salaten og ris eller couscous, som du finner oppskrift på her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.