Mandelkake med sjokolade- og espressokrem

Mandelkake med sjokolade- og espressokrem er rask å lage og smaker veldig godt, både til kaffen og til dessert, med en god dessertvin til.

4 egg

200 g sukker

200 g mandelmel

1 ts bakepulver

200 g smør

150 g melis

150 g Nugatti

1 ss kakaopulver

1 ts salt

4 ss avkjølt espressokaffe.

Pisk egg og sukker til lys og tykk eggedosis. Vend inn mandelmel og bakepulver i eggedosisen. Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek mandelkaken på rist nederst i ovnen ved 180 grader i 30 min.

Avkjøl kaken helt i formen før du løsner den, tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.

Miks sammen smør og melis på høy hastighet til du har en hvit og luftig krem. Tilsett Nugatti, kakaopulver, salt og espressokaffe. Bland alt godt sammen og smør det på mandelkaken, eller bruk kremsprøyte.

Du finner mange flere spennende kakeoppskrifter her.

Mandelkake med sjokolade- og espressokrem
Mandelkake med sjokolade- og espressokrem

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese