Mandelkake med kaffekrem er en litt voksen kake, som også passer som dessert.
Bunn:
5 egg
4 dl melis
5 dl malte mandler
1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Pisk egg og melis til eggedosis. Vend forsiktig inn resten av ingrediensene og bre røren jevnt utover en liten langpanne 20 x 30 cm eller springform 28 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca. 30 min. Avkjøl i formen, før du legger den over på fat..
Krem:
5 dl fløte
5 ss sukker
2 ss instant espressopulver
Visp alt sammen til krem og bre den over kaken
Topping:
Revet sjokolade
Krokan, kjøp ferdig eller se oppskrift nedenfor
Dryss toppingen over kremen.
Krokan:
200 g mandler
250 g sukker
1,5 dl vann
Legg mandlene på et stekebrett med bakepapir og brun dem i ovnen på 160 grader i 15 minutter.
Kok opp vann og sukker, i en stekepanne og rør til det er oppløst. La det koke på middels temperatur til det får en fin gyllenbrun farge. Det tar noen minutter. Hell sukkerblandingen over mandlene og avkjøl. Knekk blandingen fra hverandre og kjør det til mokkel i en foodprosessor eller legg i pose og slå i vei med biffbanker eller kjevle, til du er fornøyd med størrelsen på krokanen.
Du finner flere oppskrifter på velsmakende kaker her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.