Mandelkjernepudding med rød saus

Mandelkjernepudding med rød saus

Mandelkjernepudding med rød saus er en av favorittene mine fra barndommen og jeg er fortsatt veldig glad i denne desserten.

Denne oppskriften er passe til 6-8 personer.

Pudding:

3 dl fløte

5 dl melk

1 dl sukker

75 g maisennamel

3 plater gelatin (6 plater hvis du vil velve den over på fat)

Ca. 10 dråper mandelessens

2 egg, lettpiskede

50 g skåldede, grovhakkede mandler

Legg mandlene i kokende vann et par minutter, så det blir lett å fjerne skallet. Tørk av og grovhakk dem.

Bland fløte, melk, sukker og maisenna og kok det opp under stadig omrøring, så ikke maisennaen legger seg i bunnen og blir til klumper. Demp varmen så det får småkoke i ca. 5 minutter, mens du rører hele tiden.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter, klem ut overflødig væske og rør den inn i den varme melkeblandingen. Ta kjelen av platen og rør i den så den blir litt avkjølt før du rører inn de sammenpiskede eggene.

Smak deg frem med mandelessens, det skal smake mildt av mandel, men ikke ta helt overhånd. Bland inn mandlene og hell puddingen i bolle eller en lett oljet, pen form til hvelving. Avkjøl puddingen i noen timer, gjerne over natta.

Rød saus:

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

1 pose (400 g) frosne skogsbær

Alt blandes i en kjele og kokes opp. Kjør med stavmikser, hell blandingen igjennom en sil og avkjøl.

 

Mandelkjernepudding med rød saus
Mandelkjernepudding med rød saus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese