Mangochutney

Mangochutney er deilig tilbehør til mange slags retter i Sør-Asia og er også adoptert til andre deler av verden, f.eks. Karibia,

Du får kjøpt ferdige chutneyer, men som med det meste annet, smaker den aller best hjemmelaget.

1 ss raps- eller solsikkeolje

2 fedd hvitløk finhakket

1/2 løk finhakket

2 ts revet fersk ingefær

100 g sukker

1,2 dl riseddik

1/2 ts spisskummen

1 ts sennepsfrø

1/2 ts røde chiliflak

1/2 ts kanel

3 store mango, skrelt og grovhakket

 

Fres hvitløk, løk og ingefær i oljen i en gryte, til løken er litt gjennomsiktig, det tar ca. 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt og la det småkoke på lav varme, uten lokk i 1 time, rør av og til. Mos med en potetstapper, hvis du ønsker en finere konsistens. Serveres varm eller avkjølt.

Mangochutney
Mangochutney

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese