Mannen i husets julesild smaker deilig av portvin og julekrydder, som vi kjenner fra den norske julebaksten.
6 kryddersildfileter
1 dl eddik 7 %
1,5 dl sukker
1 dl vann
1 dl portvin
1,5 ts hel sort pepper
1 laurbærblad
10 nellikspiker
1 kanelbark
1 stjerneanis
2 middels store rødløk i tynne skiver
Vann ut silden som det står på pakken, tørk av den og del i gaffelbiter.
Kok opp eddik, sukker, krydder, portvin og vann i en kjele og avkjøl laken helt.
Legg sild og løk lagvis i en krukke, hell laken over og sett på lokk.
Oppbevar mannen i husets julesild kaldt og la den trekke i laken et par døgn før servering. Silden holder seg i minst 1-2 uker.
Du finner masse spennende sildeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.