Mannen i husets julesild

Mannen i husets julesild smaker deilig av portvin og julekrydder, som vi kjenner fra den norske julebaksten.

6 kryddersildfileter

1 dl eddik 7 %

1,5 dl sukker

1 dl vann

1 dl portvin

1,5 ts hel sort pepper

1 laurbærblad

10 nellikspiker

1 kanelbark

1 stjerneanis

2 middels store rødløk i tynne skiver

 

Vann ut silden som det står på pakken, tørk av den og del i gaffelbiter.

Kok opp eddik, sukker, krydder, portvin og vann i en kjele og avkjøl laken helt.

Legg sild og løk lagvis i en krukke, hell laken over og sett på lokk.

Oppbevar mannen i husets julesild kaldt og la den trekke i laken et par døgn før servering. Silden holder seg i minst 1-2 uker.

Mannen i husets julesild
Mannen i husets julesild

 

Du finner masse spennende sildeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese