Margaritaiskake er inspirert av den klassiske meksikanske cocktailen Margarita. Den er alkoholfri og smaker lett syrlig og litt søtt.
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit eller Digestive)
100 g smør
Knus kjeksen i en morter eller i to plastposer utenpå hverandre ved hjelp av en kjevle. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Fordel blandingen i en middels kakeform, på et bakepapir og press det sammen til en fast såle. Sett formen kaldt.
Fyll:
2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)
5 dl melk
3 dl fløte
6 eggeplommer
200 g sukker
1 dl margaritamix
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene, delt i to på langs, inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring, til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl, før du rører inn margaritamixen og heller blandingen over bunnen. Sett margaritaiskaken i fryseren til neste dag.
Løsne iskaken fra formen, legg den over på et fat og la den stå i kjøleskapet i noen minutter, så den ikke er helt stivfrossen. Pynt med limeskiver, revet limeskall, mynteblader og pikekyss.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.