Marokkansk mat er smaksrik, med mye varme krydder, hvitløk, løk, tørkede frukter og lang tilberedning i f.eks. tagine. Vi kjøpte vår første tagine for mange år siden og har flere, både i forskjellige størrelser og egne som er spesielt beregnet for servering.
Matretter fra Marokko:
- Appelsindessert
- Blåskjell med mandel- og harissasaus
- Couscous
- Dadler med bacon
- Fersk tunfiskbiff
- Harira
- Helstekt kylling med preserverte sitroner og potetstabler
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Hummus – lettvint og godt
- Kameltagine
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum
- Kyllingtagine med couscous
- Kyllingtagine med smaksrik couscous
- Lammetagine
- Lammetagine med kikerter
- Mandel- og harissamarinerte grillspyd av lam
- Nordafrikansk helstekt kylling
- Nordafrikansk lammelår
- Preserverte sitroner
- Shakshouka
- Tagine – vår favoritt fra Afrikas nordkyst
- Tagine med kjøttboller og tabouleh
- Tagine med kylling og kokos
- Tomatcouscous
- Tunfiskspyd med couscous
- Yoghurthummussaus