Marsipanbrød med cocktailbær

Marsipanbrød med cocktailbær er koselig å sette frem i julen. Det er hyggelig å lage det selv og barna kan jo lage sine egne marsipankunstverk samtidig. Tragant får du kjøpt på apoteket og den gjør at marsipanen blir seigere og lettere å jobbe med.  

Marsipan:

Denne oppskriften gir ca. 1/2 kg marsipan

250 g skåldede, malte mandler (ev. mandelmel)

250 g melis

1/2 ts tragant

1 ss eggehvite

Ev. konditorfarge

Kna marsipan, melis, tragant og eggehvite godt sammen. Den skal være lett å jobbe med, så om den er tørr, blander du inn litt mer eggehvite. Om den er for bløt, knar du inn litt mer melis. Pakk marsipanen i plastfolie og la den hvile en time eller to på kjøkkenbenken.

Om du ønsker farge på marsipanen, er det lurt å starte med noen dråper farge av gangen.

Marsipanbrød med cocktailbær

Marsipan, helst hjemmelaget

Cocktailbær

Sjokolade etter eget ønske, jeg bruker melkesjokolade

Legg bakepapir på benken og lag pølser av marsipanen. Kjevle pølsene så de blir brede nok til å dekke en rad med cocktailbær. Legg 1 rad cocktailbær tett i tett på marsipanen og legg marsipanen over. Klem sammen endene, så cocktailbærene blir helt dekket. Legg pølsa på en rist med et fat som kan ta imot overskuddssjokolade under.

Smelt sjokoladen i vannbad. Om du bruker termometer gjelder følgende:

Mørk sjokolade varmes til 50 grader og kjøles ned til 28
Melkesjokolade varmes til 45 grader og kjøles ned til 27
Hvit sjokolade varmes til 40 grader og kjøles ned til  26

Hell sjokoladen over pølsene og sett dem kaldt. Jeg deler dem i passe munnfuller når de skal settes på bordet.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese