Mazarinterte er lekkert og godt. De er velegnet til selskap, siden de kan bakes dagen i forveien og pyntes rett før servering.
110 g marsipan, avkjølt
2 egg
110 g smør, romtemperert
110 g sukker
40 g mel
12 sjokoladebiter
Riv marsipanen. Pisk smør og sukker lett og luftig og pisk inn marsipanen. Rør inn eggene, ett av gangen. Sikt, og rør inn melet med en slikkepott eller miks det inn lå lav hastighet.
Fordel blandingen i 8 porsjonsformer eller én terteform med diameter på 16 cm og stek den på 175 grader i 20-25 min.
Ta ut formen og legg 2 sjokoladebiter på hver terte, vent et par minutter til de smelter litt og smør dem jevnt utover.
Sett tertene kaldt til de skal brukes.
Krem:
250 g mascarpone
2 ts sitronskall, finrevet
1 ss sitronsaft
2 dl fløte
1 ts vaniljefrø
3 ss melis
Visp mascarponen sammen med sitronsaft og skall. Pisk fløten halvstiv med vanilje og melis og bland den med mascarponen. Fyll mascarponekremen over i en sprøytepose.
Pynting av tertene:
4 fiken i båter
100 g bjørnebær
100 g blåbær
Fordel mascarponekremen utover tertebunnene og legg på frukt, bær og mynteblader.
Du finner oppskrifter på mange velsmakende og spennende desserter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.