Meksikansk mat er variert og kreativ i bruken av ingredienser, med fargerike retter og smaksopplevelser.
Det mange ofte kaller meksikansk mat, som f.eks. taco er texmex. Texmex er en sammensetning av staten Texas i USA og Mexico og matkultur er inspirert av det nord-meksikanske kjøkkenet og tradisjoner bevart fra tiden Texas var en del av Mexico.
Meksikansk mat er et av verdens mest utbredte kjøkken. Tradisjonell meksikansk kokekunst er erklært som verneverdig immateriell kulturarv av UNESCO.
Oppskrifter fra Meksico:
- Barbacoa – Pulled pork goes texmex
- Birria taco
- Cæsarsalat
- Carne asada i lomper
- Ceviche av laks
- Ceviche av laks (Salma)
- Chimichurri
- Empanadas
- Enchiladas med mangold
- Fajitanachos med kylling
- Flan fra Sør- og Mellom-Amerika
- Friterte plantanas
- Gratinerte nachos med biff
- Gratinerte nachos med kylling
- Gratinerte tortillachips
- Guacamole
- Guacamole – en litt mer spennende variant
- Kalvefilet med salsa og båtpoteter
- Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus
- Kylling med mango, papaya og ingefær
- Laksetaco
- Limesyltet løk
- Maistortilla
- Margaritaiskake
- Meksikansk form med kylling
- Meksikansk kebab med svin, storfe og kylling
- Meksikansk screw driver
- Meksikanske lammestrimler
- Nachos med biff
- Quesadilla med biff
- Rekecocktail med sting og avokadokrem
- Rekecocktail som i Karibia
- Salsa
- Salsa verde
- Syltet rødløk
- Taco tubs med kylling, guacamole og hjemmelaget salsa
- Tacoform
- Tacokalv
- Tacokrydder – lag din egen krydderblanding
- Tacopizza – texmexpizza
- Tacopizza med kylling
- Tacosmørbrød
- Tex/mexpai
- Texmexpizza med biff
- Texmexpizza med kylling
- Tomatsalsa
- Tomatsalsa – min aller beste
- Tomatsalsa med chili
- Tortillas
- Tunfisk med salsa verde og bakte tomater
- Tunfisktaco