Melkekaker er vanlig i Kristiansandsområdet. De kan minne om julekake, men har ikke sukat og de smaker ekstra godt lune, med smør og brunost på. Denne oppskriften gir 12 kaker, så den kan gjerne halveres, om du synes det blir litt mange. En kuriositet er at de også finnes på Grønland, under navnet Kalaallit Kaagiat.
1 l melk
350 g smør
5 dl sukker
100 g gjær el. 2 poser tørrgjær
2 store, sammenpiskede egg
1,6 kg mel
1 pk rosiner
Kok opp melk, smør og sukker. Avkjøl til blandingen er lunken og bland den sammen med resten av ingrediensene. Sett den til heving, gjerne i et par timer. Del deigen i 12 emner og form kakene. La det heve igjen, gjerne 1 time, før de stekes midt i ovnen på 210 grader i 15 – 20 minutter.
Melkekaker kan fint fryses. Tines og varmes opp på 175 grader i noen minutter for å få tilbake den nystekte følelsen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.