Million Dollar Spaghetti

Million Dollar Spaghetti er en deilig variant av spagetti, som ligner lasagne. Det er lurt å la kjøttsausen koke lenge, for da blir tomatene søtere og sausen får en rundere smak. Om du ikke har tid til å vente, kan du tilsette 1 ss sukker.

250 g spagetti

1 ss olivenolje

Kok spagettien til al dente (med tyggemotstand), hell av vannet og rør den sammen med olivenoljen. Sett til side.

Kjøttsaus:

400 g karbonadedeig

150 g bacon i terninger

Litt olivenolje

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 flaske, eller 2 bokser finhakkede tomater (helst Mutti)

2 laurbærblader

2 kanelbark

1 ss tomatpuré

2 ts tørket basilikum

2 ts tørket oregano

1 ts salt

1 ts pepper

Brun karbonadedeig og bacon i olje. Tilsett løk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett finhakkede tomater, tomatpuré, sukker, laurbærblader, kanelbark, basilikum, oregano, salt og pepper. La det småkoke i 1 time.

Hvit saus:

2 ss smør

1 ts muskat

2 ss hvetemel

5 dl melk

1 neve reven parmesan

Smelt smør i en kjele, rør inn muskat, hvetemel og melk, kok opp under konstant omrøring og tilsett parmesan.

Montering:

Kjøttsaus

Spagetti

Hvit saus

Parmesan

Revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Kjøttsausen og den hvite sausen legges lagvis sammen med spagetti, parmesan og revet ost i en ildfast form. Strø ost på toppen og stek den i ovnen på 180 grader i 50 minutter.

Serveres med en salat og kanskje litt godt brød.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese