Million Dollar Spaghetti er en deilig variant av spagetti, som ligner lasagne. Det er lurt å la kjøttsausen koke lenge, for da blir tomatene søtere og sausen får en rundere smak. Om du ikke har tid til å vente, kan du tilsette 1 ss sukker.
250 g spagetti
1 ss olivenolje
Kok spagettien til al dente (med tyggemotstand), hell av vannet og rør den sammen med olivenoljen. Sett til side.
Kjøttsaus:
400 g karbonadedeig
150 g bacon i terninger
Litt olivenolje
2 finhakkede løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 flaske, eller 2 bokser finhakkede tomater (helst Mutti)
2 laurbærblader
2 kanelbark
1 ss tomatpuré
2 ts tørket basilikum
2 ts tørket oregano
1 ts salt
1 ts pepper
Brun karbonadedeig og bacon i olje. Tilsett løk og hvitløk og la det surre i noen minutter. Tilsett finhakkede tomater, tomatpuré, sukker, laurbærblader, kanelbark, basilikum, oregano, salt og pepper. La det småkoke i 1 time.
Hvit saus:
2 ss smør
1 ts muskat
2 ss hvetemel
5 dl melk
1 neve reven parmesan
Smelt smør i en kjele, rør inn muskat, hvetemel og melk, kok opp under konstant omrøring og tilsett parmesan.
Montering:
Kjøttsaus
Spagetti
Hvit saus
Parmesan
Revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
Kjøttsausen og den hvite sausen legges lagvis sammen med spagetti, parmesan og revet ost i en ildfast form. Strø ost på toppen og stek den i ovnen på 180 grader i 50 minutter.
Serveres med en salat og kanskje litt godt brød.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.