Minas cupcakes med blåbær og jordbær smaker friskt og deilig og passer like godt til dessert, som til kaffen.
Den eldste beskrivelsen av cupcakes var i 1796, da Amelia Simmons skrev en oppskrift på “en lett kake å bake i små kopper” i American Cookery.
Cupkakes smaker godt, enten som kos til kaffen, eller som dessert, med is til. Disse lagde vi på hytta i sommer og vi hadde ikke cupcakeformer, så vi brukte noen små, ildfaste former i stedet 😃
Oppskriften gir ca. 12 cupcakes.
125 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g blåbær og jordbær
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem, før du pisker inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles.
Vaniljefrosting:
125 g smør, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
300 g melis
2-3 ss kremfløte
Litt limesaft
Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende. Smak til med lime. Rør rød icing color delvis inn, så frostingen er marmorert. Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt rosemønster på kakene.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.