Minas minisuksessterter er lekre og smaker nydelig. Det kan være koselig å servere i porsjonsformer, i stedet for å sette en hel kake på bordet. Denne oppskriften gir 12 minikaker.
Bunnene:
4 eggehviter
100 g melis
175 g mandler
1/2 ts bakepulver
Smør ildfaste porsjonsformer med smør. Kjør mandlene til mel i en foodprosessor eller mal dem med kvern.
Pisk eggehvitene og melisen til stiv marengs i en kjøkkenmaskin. Bland forsiktig inn mandelmelet med en slikkepott til en jevn røre. Det er viktig å beholde luften i marengsen.
Hell røren i formene og stek midt i ovnen på 160 grader i 25-30 minutter eller til kakene er gjennomstekt, før du avkjøler dem.
Kremen:
4 eggeplommer
100 g sukker
2 ts vaniljesukker
1.5 dl fløte
1 klype salt
150 g smør, romtemperert
Piske sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker, fløte og salt i en kjele. Varm opp på middels varme, mens du rører hele tiden, så kremen ikke svir seg. La det så vidt småkoke under røring i noen minutter, til kremen tykner. Hell kremen over i bollen til kjøkkenmaskinen og la den bli helt kald.
Tilsett romtemperert smør og pisk kremen godt sammen på middels hastighet. Kremen skal være myk og luftig. Sprøyt kremen på kakene i ønsket mønster.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.