Minas rabarbrapai

Når rabarbraen begynner å komme smaker det ekstra godt med en rabarbrapai. Denne er så lekker at det er en fryd å sette den frem til gjestene, med litt god is til.

Bunn:

225 g mel

1 ts vaniljeekstrakt

130 g smør

2 egg

100 g melis

2 egg

50 g finhakka mandler

Fyll:

3/4 pose minimarshmallows

200 g rabarbra, renset og skjært i skiver

4 dl vaniljekrem

50 g mandelspon

 

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg til side ca. 1 neve av deigen, som lages til en blomst ved å forme kronblader, som settes utenpå hverandre. Sett blomsten kaldt til den skal brukes.

Fordel resten av kakedeigen jevnt utover i en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen.

Fordel vaniljekremen utover bunnen. Sett deretter marsmallows tett i tett. Legg på rabarbraen i fint mønster (se bildet) og dryss over mandelspon.

Legg på deigblomsten og stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt.

Server med iskrem. Du finner oppskrift på hjemmelaget vaniljeis her.

Du finner flere oppskrifter med rabarbra her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese