Møljebrød – flatbrød smaker godt, ikke bare til mølje, men også til suppe, lapsaus etc. Oppskriften gir 60 brød
2,5 kg hvetemel
2 kg fin sammalt hvete
1 kg fin sammalt rug
4 l vann
3 ss salt
Dag 1:
Hell vannet i en bolle og rør inn alt det sammalte melet og nesten alt hvetemelet. Om det behøves, rør inn resten av melet. Deigen skal være ganske klissete.
Dag 2:
Kle kjevlen med en ren nylonstrømpe og fest den med en strikk, så ikke leiven fester seg til den. Kjevle ut tynne, runde leiver på 120 – 130 g og stek på varm takke (temperaturen på 7 av 10). Når de har stekt litt på den ene siden, vask av overflødig mel med et vått koppehåndkle, snu og stek på den andre siden.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.