Møljebrødbrød

Møljebrødbrød

Møljebrødbrød er brød laget av resten av møljebrøddeigen, kun tilsatt gjær. Det er grovt, sunt og smaker godt, spesielt når det er nybakt. Møljebrødbrød smaker godt med pålegg, eller bare med litt smør på som tilbehør til lapskaus eller supper. Jeg har delt oppskriften, så den blir to fine brød.

0,6 kg hvetemel (1/3 av 2/3)

0,5 kg fin sammalt hvete

0,25 kg fin sammalt rug

1 l vann

1/2 ss salt

1/2 pk gjær

Rør inn det grove melet i vannet og deretter saltet, gjæren og det fine melet. Deigen skal være klissete. Dekk med plast og la stå til heving til neste dag.

Kle 2 brødformer med bakepapir og fordel deigen i dem. Sett i ovnen på 180 grader i 40 – 50 minutter, ta dem ut av formene og la dem steke videre i 10 minutter, før du avkjøler dem på rist.

 

Møljebrødbrød
Møljebrødbrød

 

Møljebrødbrød, kan gjerne deles i to eller tre og fryses ned til senere.

Om du lurer på oppskriften på møljebrødet, finner du det her. Du finner også flere spennende brødoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese