Mongolsk pizza er en kjøttdeigpizza med mongolsk smak. Østerssaus, ketjap manis, maissirup, mirin og sesamolje får du kjøpt i asiatiske butikker, om du ikke får det i matbutikken din.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Sausen:
3 ss soyasaus
2 ss sukker
1 ss østerssaus
1 ts kyllingfond
1/2 ts ketjap manis
1 ss lett maissirup
2 ss mirin
1/2 ss sesamolje
Svart pepper
5 ss vann
1 ss maisenna
Rør alt godt sammen i en bolle og sett til side.
Kjøttblandingen:
3 ss raps- eller solsikkeolje
1 løk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
2,5 ts revet ingefær
1 rød chili, finhakket
500 g kjøttdeig
Fres løken i oljen til den er blank, før du tilsetter kjøttdeigen og steker det til det får fin brunfarge. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Rør godt rundt og la alle smakene trekke i 1 minutt.
Hell i sausen, rør sammen og la det småkoke til sausen tykner litt. Tilsett kjøttet tilbake og bland sammen i 1 minutt.
Topping:
1 pk revet ost
kjøttblandingen
1 rød chili, finstrimlet
5 vårløk, finstrimlet
1 paprika i strimler
Dryss på halvparten av osten, legg deretter på kjøttblandingen og resten av osten. Dryss på paprika, vårløk og chili.
Stek pizzaen litt under midten av ovnen, på full guffe, til toppen er gyllen. Del opp og server.