Mongolsk hatt

Mongolsk hatt

I forbindelse med besøket vårt i Frankfurt forrige helg, var vi så heldige at vi ble bedt hjem til en familie som bor der.

De serverte oss noe de kalte mongolsk hatt. Det er en slags strømdrevet kobbergryte. De lagde en deilig kraft, som de kokte potetterninger i. Når potetene var møre, helte de alt over i hatten. De tilsatte auberginterninger, squasjterninger, brokkoli og finstrimlet purre. De hadde delt svin, okse og kyllingkjøtt i terninger. Vi fikk utdelt grovmaskede tesiler som vi la kjøttet i og kokte det i kraften.

Mongolsk hatt
Mongolsk hatt

Når vi tok opp silen med det ferdigkokte kjøttet, fulgte det med grønnsaker også. De hadde satt frem flere deilige sauser, som dyppet maten i.

Jeg som alltid liker å prøve noe nytt, koste meg veldig.

De hadde også laget en grønn, tradisjonell saus fra Frankfurt, som består av sju forskjellige urter. Den fikk jeg med meg oppskriften på og skal lage, til sommeren, når jeg får sådd de urtene jeg ikke får kjøpt i butikkene her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese