Monte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i California og den passer både som frokost, lunsj og som kveldskos. Noen amerikanere topper faktisk denne retten med jordbærsyltetøy og et dryss melis. Denne oppskriften gir 2 sandwicher.
4 skiver lyst brød eller loff
2 egg
1/2 dl melk
1/8 ts muskatnøtt
1/8 ts salt
2 ss majones
Noen skiver sveitserost, eller annen ost etter smak og behag
2 ss dijonsennep
4 skiver kokt skinke
2 ss smør
Visp sammen egg, melk, muskat og salt i en bolle som er bred nok til å romme brødskivene.
Smør majones på 2 av brødskivene og sennep på de 2 andre. Legg deretter på ost og skinke på brødskive og legg dem sammen to og to. Dypp sandwichene i eggeblandingen, snu dem, så du får egg på begge sider.
Smelt 2 ss smør i en stor steke- eller grillpanne og stek smørbrødene gylne på begge sider.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.