Montenegros mattradisjoner er influert av tyrkiske, italienske, slaviske og Middelhavstradisjoner. De bruker mye sjømat, kjøtt, ost og grønnsaker. Nasjonalretten er Njegusi proscitto, som er spekeskine i tynne skiver som serveres som et symbol på gjestfrihet og respekt. Njegusi prosciutto er opprinnelig fra Cetinje, den gamle hovedstaden i Montenegro. Skinken serveres kald og blir ofte servert med oliven, fersk fiken, honning og en klatt majones.
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Dorade med middelhavstilbehør
- Fersk tunfiskbiff
- Filopakket fiken med chèvre
- Kald middelhavssaus
- Kebab av lammedeig
- Kebab av lammekjøttdeig med cacık
- Kjøttboller av lam
- Kyllingsalat med krutonger
- Lammeburger med smak av Middelhavslandene
- Musaka
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Posna Pogača
- Soltørka tomat- og olivenbrød
- Šopska salat
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.