Moqueta med klippfisk er en velsmakende og tradisjonell klippfiskgryte fra Brasil. Den er rask å lage også, når fisken først er ferdig utvannet, så den egner seg veldig godt til hverdagsmat, om du planlegger litt. Jeg bruker klippfisk uten bein, av god kvalitet, for eksempel loin fra Dybvik. Moqueta kan lages med andre fisketyper også og da er den veldig rask å lage, selv uten planlegging.
600 g utvannet klippfisk
2 lime, kun saften
2 løk i strimler
1 stor purre i strimler
5 tomater, i skiver
2 røde paprika, i strimler
2 grønne paprika, i strimler
5 fedd hvitløk, finhakket
1/2 dl god olivenolje
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper
Ev. litt koriander
Skjær klippfisken opp i store biter, legg dem i en pose og skvis over limesaften.
Varm opp olivenoljen, sammen med løken i en stor og vid gryte. Legg på paprika, deretter hvitløk, purre og tomater. Hell over kokosmelken og boksen med de hakkede tomatene, legg på lokk og kok opp. Ta av lokket og la det småputre i minimum 10 minutter, men gjerne lenger, før du smaker til med salt og pepper. Legg i fisken inkludert limesaften, sett på lokket og la det koke i 10 minutter. Dryss ev. over litt koriander og server moqueta med klippfisk med godt brød.
Du finner flere velsmakende retter fra Brasil HER og flere retter med klippfisk og andre spennende fiskeretter fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.