Morell- og kirsebærsaus til kjøtt er nydelig til and, all slags vilt, svin og storfe.
1 glass hermetiske kirsebær
1 glass hermetiske moreller
2 kanelbark
100 g sukker
2 ss revet frisk ingefær
2 ss sennep
4 dl kraft, ev. vann og fond
2 appelsiner, saft og skall av
Brun maisennajevner
2 ts salt
1 ts pepper
Hell kirsebær og moreller i en kjele og kok opp. Tilsett kanel, sukker, ingefær, sennep, saft og revet skall av appelsin. La sausen koke i 1 time uten lokk. Klem på bærene, så de blir myke og godt innkokte. Sil av bærene og kanelbarken, rør inn maisennajevner, til konsistensen er fin. Smak til med salt og pepper.
Du finner flere spennende sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.