Morrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt i panne pleier å bli servert med stekt egg på toppen, men i denne varianten her jeg rørt inn lett sammenpisket egg mot slutten. Det skal ikke være for mye egg, for da blir det en omelett. Jeg synes det blir minst like godt med sammenpisket egg, som med stekt egg på toppen, og det blir mindre oppvask. Du kan lage morrapytt av det meste, men her er det jeg hadde av rester i dag:
Kokte poteter i terninger
Baconterninger
Løk, finhakket
Paprika
Egg, sammenpisket
Kruspersille, hakket
Stek baconterningene og ta dem ut av panna. Stek potetene og løken i litt smør, så det får fin farge. Tilsett baconet og paprikaen og rør det sammen. Tilsett egg, rør rundt og vent på at det stivner litt. Dryss på persillen og server med godt brød og ev. ketsjup, BBQ-saus eller annen saus du har lyst på.
Du finner oppskrifter på velsmakende og saftige brød her.
Du kan også følge bloggen på Facebook.