Muhalabia er en melkepudding fra Midtøsten med smak av rosevann og pistasjnøtter. Den blir best med mandelmelk, men du kan gjerne bruke vanlig H-melk også. Oppskriften er passe til 8 personer.
Melkepuddingen:
9,5 dl mandelmelk
1 dl sukker
1 dl maisenna
1 ts rosevann
2 ss usaltede pistasjnøtter, grovhakket
Visp sammen melk, sukker og maisenna i en kjele. Kok forsiktig opp, mens du visper hele tiden. Ta kjelen av platen og rør inn rosevann og pistasjnøtter. Fordel puddingen i 8 porsjonsglass, som har plass til jordbærene på toppen og sett kaldt i minimum 2 timer, men gjerne over natten.
Jordbærene:
500 g jordbær, delt i små terninger
1 ss sukker
1/2 ts rosevann
Rør sammen jordbær, sukker og rosevann og la blandingen stå i romtemperatur til bærene slipper litt av saften, 1/2 – 2 timer.
Servering:
Legg jordbærene på toppen av puddingen og server.
Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.