Nachos med biff lager jeg ofte om jeg har rester fra f.eks. helstekt oksefilet, men du kan bruke mørbrad eller annet mørt biffkjøtt. Oppskriften er passe til 4 pers.
600 g biff i tynne strimler og lett brunet i olje, ev. rester fra en biffmiddag
2 poser smoky chipotlesaus eller annen tacosaus du liker
600 g nachochips
400 g reven ost, gjerne blanding av flere slag
2 store avocado i terninger
1 rødløk i strimler
20 minitomater, delt i 4
Finhakket, frisk koriander
Rømme
2 lime i båter
Legg biffen i sausen og la den marinere, gjerne i en time eller mer, om du har tid. Legg nachochips, løk, biff og ost lagvis i en vid form og avslutt med reven ost. Stek midt i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter. Pass på, så ikke chipsen blir brent.
Ta formen ut av ovnen, lagg på tomater og avocado.
Putt rømme i kakesprøyte og lag rutemønster. Dryss over koriander, legg på limebåter og server. Server nachos med biff med resten av rømmen i en bolle ved siden av.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.