Nesten alt-i-ett-laks mangler bare grønnsaker, men om du vil, kan du for eksempel legge gulrøtter i små terninger, erter eller små buketter av blomkål eller brokkoli mellom lagene av potet og purre. Denne retten er mild og barnevennlig og oppskriften er passe til 4 personer.
800 g laksefilet, i porsjonsstykker
1 purre i tynne ringer
4 – 8 poteter, avhengig av størrelse, skrelt og delt i tynne skiver
6 dl fløte
4 ss fiskefond
4 fedd hvitløk
1 potte kjørvel, finhakket
Legg fiskestykkene på en tallerken, krydre dem med salt og pepper og sett dem kaldt.
Legg purre og poteter lagvis i en ildfast form. Bland fløte, fond og finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper og hell blandingen over potetene. Sett formen i ovnen på 200 grader, stek i ca. 40 minutter midt i ovnen og rør underveis. Sjekk at potetene er myke og ferdigbakte, før du tar formen ut av ovnen og legger fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er så vidt gjennomstekt. Dryss over finhakket kjørvel og server med grønnsaker.
Jeg har brukt brokkolini, som kun har fått et oppkok i lettsaltet vann til denne retten, men du kan bruke de grønnsakene du foretrekker.
Du finner mange spennende og varierte fiskeoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.