Nord-Makedonia er et land som tidligere var en del av Jugoslavia. Om du lurer på hvorfor det ikke bare heter Makedonia, er svaret at Makedonia er en del av Hellas og allerede i bruk.
Maten i Nord-Makedonia er gjerne en kombinasjon av økologiske produkter, kvalitetskjøtt og meieriprodukter.
Bakverk er også en viktig ingrediens i makedonsk mat og de spiser til nesten alt du kan tenke deg.
Det er vanlig å spise salat før måltidene, sammen med hjemmelaget rakija. Dette er en tradisjonell alkoholholdig drikk.
- Basturma
- Biff- og baconsalat med balsamicodressing
- Börek (banitsa) med lammekjøttdeig
- Cacık – jajik – jajeek – tarator – ταλαττούρι – mast o khiar – ovdukh
- Couscous
- Couscoussalat
- Grillspyd med lam og tzatziki
- Hjemmelaget kebab i pita – sunnere og bedre
- Kebab av lammedeig
- Lammeboller med salat og tzatziki
- Musaka
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi
- Posna Pogača
- Šopska salat