Nøtteterte er min barndoms favorittkake og den er godt dynket med konjakk, så det er vel litt spesielt for et barn, kanskje. Oppskriften befinner seg på den aller første siden i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Jeg synes fortsatt denne kaken er veldig god og bruker den gjerne som dessert.
Det ble ikke tatt hensyn til at vi var barn, når det gjaldt mat, i min oppvekst. Vi måtte alltid smake på det som ble servert og det ble ikke laget spesielle eller tilpassede barneretter. Jeg er veldig glad for det nå, siden jeg har blitt veldig altetende og er aldri redd for å smake på noe nytt.
2 egg
1 dl sukker
100 g hasselnøttkjerner, malt
2 ss hvetemel
3/4 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland forsiktig inn resten av ingrediensene og hell over i en liten, smurt springform. Stek nøtteterten på 175 grader i 25-30 min.
Sjekk med en tynn pinne, om den er ferdigstekt og stek ev. noen min. til, dersom det henger deig på pinnen. Avkjøl nøtteterten på rist.
1 ss cognac, blandet ut med litt vann til dynking
1/3 ltr. fløte pisket til krem med litt sukker
Litt reven sjokolade eller eksotisk frukt, enten fersk, eller fra boks.
Om du ikke vil bruke konjakk, synes jeg at Bristol Cream eller en annen lignende sherry er et greit alternativ.
Du finner flere varierte og fristende kakeoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.