Nudelsuppe med biff er varmende og godt på kalde høst- og vinterkvelder. Red chilisaus finnes i flere varianter i asiatiske butikker. Jeg har brukt høyrygg, men om du vil lage denne retten på rekordtid, kan du bruke biffkjøtt, som ikke trenger å koke i timevis.
1 kg høyrygg av okse i strimler (ev. biffkjøtt)
1 løk, finhakket
6 fedd hvitløk, finhakket
2 ss red chilisaus eller chinese red oil (f.eks. Sichuan Doubanjiang Chili Sauce)
1 ss korianderfrø
1 stjerneanis
2 laurbærblad
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
1,5 liter oksekraft, ev. fond og vann eller terning og vann
Rapsolje
Salt og pepper
1 gul paprika
Tilbehør:
4 vårløk
Nudler til 4 pers.
Brun litt og litt av kjøttet godt på alle kanter i oljen i en gryte og legg det over på en tallerken. Tilsett litt mer olje og stek løken gyllen. Tilsett chili, hvitløk og krydder og fres i et par minutter til.
Legg kjøttet tilbake i gryta og hell over kraft, soyasaus og sesamolje. La det småkoke i min. 3 timer, sjekk at kjøttet er mørt og om det ikke er det, kok litt til. Tilsett strimlet paprika og server med nudler kokt etter anvisning på pakken og strimlet vårløk.
Fordel nudler i hver tallerken, hell på suppe og dryss over litt vårløk.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.