Kremet laksesuppe

Kremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med både annen rød fisk, hvit fisk eller en blanding av rød og hvit i denne suppa.

1 løk i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

Litt smør

2 dl hvitvin ev. eplemost

2 dl fiskekraft (ev. litt fiskefond og vann)

1/2 ltr melk

1/2 ltr fløte

2 gulrøtter i skiver (gjerne både oransje og gul)

1/2 finhakket fennikel og

10 cherrytomater, delt i to

200 g laks ev. annen fisk i terninger

1 neve finhakkede urter, jeg har brukt persille og det grønne fra fennikelen

Salt og pepper

Ev. litt sitron eller lime

Løk og hvitløk blankes i  litt smør, før du tilsetter hvitvin og lar det koke litt inn. Hell i fiskekraft, melk, fløte og tilsett litt nykvernet pepper.

Tilsett i gulrot og fennikel og la det koke i ca 10 minutter. Tilsett cherrytomater, delt i to og laks eller annen fisk i terninger. La suppen trekke i noen få minutter, til fisken er klar. Tilsett urter. Smak til om det trenger salt og mer pepper. Om suppen trenger mer syre enn fra hvitvinen, kan du tilsette litt sitron eller lime.

Jeg serverer kremet laksesuppe med hjemmelagde baguetter, som du finner oppskrift på HER.

Kremet laksesuppe
Kremet laksesuppe

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese