Nyttårsaften er kvelden da det er morsomt å gjøre det lille ekstra, både med mat, drikke, borddekking og pynting. Her får du tips til alt sammen og jeg håper du blir inspirert.
- Andebryst sous vide med portvinssausAndebryst sous vide gir et perfekt resultat. Beregn 1/2 andebryst eller ca.150 – 200 g per person. Oppskriften er beregnetFortsett å lese “Andebryst sous vide med portvinssaus”
- BaileysfudgekakeBaileysfudgekake passer både til dessert og som en godbit til kaffen. Baileys er en irsk likør med smak av lagret irskFortsett å lese “Baileysfudgekake”
- Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørraBegersvingenlam er en italienske matrett min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nokFortsett å lese “Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørra”
- Biff med hjemmelaget bearnaiseBiff med bearnaise er en klassiker. Det smaker aller best når du lager sausen selv. Det er ikke vanskelig, bare duFortsett å lese “Biff med hjemmelaget bearnaise”
- Bord i svarte og grå nyanserDet kan være morsomt å dekke bord som overrasker og er litt annerledes og her har jeg dekket et somFortsett å lese “Bord i svarte og grå nyanser”
- Bordpynting i svart og gullBordpynting i svart og gull blir veldig delikat og nesten litt mystisk. Den svarte duken er stoff jeg har kjøptFortsett å lese “Bordpynting i svart og gull”
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese “Carpaccio”
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese “Carpaccio av laks”
- ClafoutisClafoutis er den deilig fransk dessert, som serveres varm med is til. Denne varianten er laget med bringebær, kirsebær ogFortsett å lese “Clafoutis”
- Crème brûléeCrème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skal haFortsett å lese “Crème brûlée”
- Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskosJeg synes en ostetallerken er en perfekt avslutning på et godt måltid. Det er lettvint, kan gjøres klart i forveien,Fortsett å lese “Deilig ostetallerken til dessert eller kveldskos”
- Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og rekerDillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker er en lekker og velsmakende forrett, som med fordel kan gjøres nesten klar dagenFortsett å lese “Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker”
- Dronning MaudfromasjDronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. Dersom duFortsett å lese “Dronning Maudfromasj”
- Elgfilet med soppsaus og timianpotetmosElgfilet er nydelig mat og den smaker ekstra godt med denne sausen til. Om du har tilgang på kantareller, smakerFortsett å lese “Elgfilet med soppsaus og timianpotetmos”
- Færøysk eplekakeFærøysk eplekake smaker fantastisk godt. Det er ikke så vanlig med færøysk mat i Norge, men denne eplekaken kan gjøresFortsett å lese “Færøysk eplekake”
- FruktsalatFruktsalat ser fristende ut og smaker deilig til dessert, både alene og sammen med is, vaniljesaus, krem og kesam medFortsett å lese “Fruktsalat”
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese “Gazpacho”
- Godt nyttår til alle Aperitivos lesereGodt nyttår ønskes til alle Aperitivomats lesere. Da har vi kommet til den siste dagen i året og dagen forFortsett å lese “Godt nyttår til alle Aperitivos lesere”
- Gratinert hummer – hummer thermidorGratinert hummer er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrettFortsett å lese “Gratinert hummer – hummer thermidor”
- Grillet indrefilet av lamaJeg har akkurat vært på matmarked. Det var mye spennende å glede seg over der og jeg fikk tak iFortsett å lese “Grillet indrefilet av lama”
- Helstekt and med appelsinsausHelstekt and med appelsinsaus er en fantastisk kombinasjon og veldig vanlig å servere i Danmark. Rødkålen er tilbered i ovnen,Fortsett å lese “Helstekt and med appelsinsaus”
- Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteterHelstekt gås er en delikatesse, som vi ikke spiser så ofte. Gås er fet, men den mister mye av fettetFortsett å lese “Helstekt gås med tranebærstuffing, rødvin- og portvinssaus og karamelliserte poteter”
- Helstekt kylling på grønnsakssengHelstekt kylling på grønnsaksseng er saftig, godt og enkelt å lage. I tillegg er det praktisk med hele måltidet iFortsett å lese “Helstekt kylling på grønnsaksseng”
- Hummer med estragonsmør og potetpuréHummer med estragonsmør og potetpuré serveres med og syltede grønnsaker, smaker helt fantastisk godt. Bruk 2 rå hummer til 4Fortsett å lese “Hummer med estragonsmør og potetpuré”
- Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige sausDet er ikke noe som smaker like godt som maten jeg er vant til hos mamma og denne sausen erFortsett å lese “Indrefilet av lam med båtpoteter og mammas deilige saus”
- Kalkun med deilig stuffingKalkun spises kun av 3 % av den norske befolkningen på julaften, men i romjula (48 %) og på nyttårsaftenFortsett å lese “Kalkun med deilig stuffing”
- Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærerKalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokt pære er en velsmakende selskapsrett, som er enkel å servere til mange. Det smaker godtFortsett å lese “Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærer”
- Kveitefilet med mandelflak og nydelig smørsausKveitefilet med mandelflak og nydelig smørsaus har en del elementer som skal være ferdige samtidig, så det er litt jobb medFortsett å lese “Kveitefilet med mandelflak og nydelig smørsaus”
- Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissausKveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus er så godt at du gjerne kan servereFortsett å lese “Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus”
- Kyllingfilet med bretagnesausKyllingfilet med bretagnesaus er en fransk rett, og jeg kan love at sausen smaker kjempegodt. Om du bare har smaktFortsett å lese “Kyllingfilet med bretagnesaus”
- Kyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersausKyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersaus er så nydelig at den gjerne kan serveres gjester. Konjakk- og peppersaus erFortsett å lese “Kyllingfilet med parmesanpoteter og konjakk- og peppersaus”
- LaksemousseLaksemousse både ser lekkert ut og smaker godt. Jeg synes den passer fint som festmat og gjøres klar i forveien,Fortsett å lese “Laksemousse”
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese “Laksesuppe”
- Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteterLam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. PåFortsett å lese “Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter”
- LimoncellotiramisuLimoncellotiramisu er min absolutte favorittdessert fra Italia. Den er lett og luftig og har en nydelig smak av limoncello. DenneFortsett å lese “Limoncellotiramisu”
- Mammas kalkun med waldorfsalat og fløtesausMammas kalkun med waldorfsalat og fløtesaus smaker veldis godt. Det geniale med retten, er at du lager kjøttet og sausenFortsett å lese “Mammas kalkun med waldorfsalat og fløtesaus”
- Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaftenKlokken tolv på både julaften og nyttårsaften har familien vår spist mølje i mange generasjoner. Vi koker kraften på ribbaFortsett å lese “Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaften”
- Naturlig og nordisk bordNaturlig og nordisk bord er vakkert, synes jeg. Borddekking en en av de hyggelige forberedelsene, når jeg skal ha selskap.Fortsett å lese “Naturlig og nordisk bord”
- NøttestekNøttestek er festmat for mange veganere og her er min variant. Tilbehøret kan varieres etter hva den skal brukes til,Fortsett å lese “Nøttestek”
- Nyttår i sjampanjefargeNyttår i sjampanjefarge virker mer dempet enn gull eller sølv og jeg synes det er vakkert. Jeg leverte den sjampanjefargedeFortsett å lese “Nyttår i sjampanjefarge”
- Nyttårsaften – dekking og pynting i sort, hvitt og sølvDet er vel ingen hemmelighet, for de som kjenner meg, at jeg elsker å dekke bord. Jeg bruker litt tidFortsett å lese “Nyttårsaften – dekking og pynting i sort, hvitt og sølv”
- Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage?Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage? Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe ogFortsett å lese “Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage?”
- Nyttårsaften i hvitt og sølvJeg koser meg skikkelig når jeg pynter til nyttårsselskap. Jeg liker godt å pynte med hvitt og sølv, denne dagenFortsett å lese “Nyttårsaften i hvitt og sølv”
- Nyttårsbord i svart, hvitt og gullNyttårsbord i svart, hvitt og gull er trendy og lekkert. Jeg virkelig koser meg når jeg har god tid tilFortsett å lese “Nyttårsbord i svart, hvitt og gull”
- NyttårsfestJeg koser meg når jeg dekker bord, setter av god tid og går og småjusterer etter jeg er ferdig. JegFortsett å lese “Nyttårsfest”
- Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsausOstefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus er en av favorittrettene mine med kylling. Appelsinsausen smaker oså perfekt allFortsett å lese “Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus”
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese “Østers”
- Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsausOvnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus er nydelig, både som romsntisk middag for to og som selskapsmat. 800Fortsett å lese “Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus”
- Pære- og blåskimmelgratinert hummerPære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften “hummer thermidor”. Den egner segFortsett å lese “Pære- og blåskimmelgratinert hummer”
- Panna cotta med bringebærcoulisPanna cotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Pannacotta er italienernes svar på karamellpudding. Denne oppskriftenFortsett å lese “Panna cotta med bringebærcoulis”
- Parmesangratinert hummerParmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1. 1 kokt hummerFortsett å lese “Parmesangratinert hummer”
- PavlovaPavlova er en perfekt dessert å servere til mange. Denne oppskriften gir en stor pavlova eller flere små. Jeg pleierFortsett å lese “Pavlova”
- Perfekt, hjemmelaget karamellpuddingKaramellpudding er en av mine favorittdesserter. Vi bruker den alltid på julaften og 1. juledag, men også til andre spesielleFortsett å lese “Perfekt, hjemmelaget karamellpudding”
- Pinnekjøtt med en helt nydelig sausFor noen år siden fikk jeg servert en saus til pinnekjøtt, som ga pinnekjøttmåltidet en helt ny dimensjon. Denne sausen kanFortsett å lese “Pinnekjøtt med en helt nydelig saus”
- Porchetta med appelsinsausPorchetta er det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb med den, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbeFortsett å lese “Porchetta med appelsinsaus”
- Rådyrstek med fløtegratinerte rotgrønnsaker og eple- og portvinssausRådyr er noe av det aller beste jeg vet, men det er ikke så lett å få tak i omFortsett å lese “Rådyrstek med fløtegratinerte rotgrønnsaker og eple- og portvinssaus”
- Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsakerReinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker er deilig både sommer og vinter. Denne retten, servert med potetpuré, kan gjerne serveresFortsett å lese “Reinsdyrfilet med portvinssaus og grilla grønnsaker”
- Rekecocktail med stingDenne rekecocktailen er en liten vri på en gammel slager. Den smaker best med ferske reker, men om du ikkeFortsett å lese “Rekecocktail med sting”
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese “Rekecocktail med sting og avokadokrem”
- Ris à la MandeRis à la Mande er den danske broren til riskrem og den smaker mye bedre. Den har revet marsipan iFortsett å lese “Ris à la Mande”
- Riskrem med jordbærsausRiskrem med jordbærsaus hører julen til for mange av oss. Jeg lager alltid mer risgrøt enn jeg trenger og servererFortsett å lese “Riskrem med jordbærsaus”
- Rødkål i ovnenRødkål i ovnen smaker litt annerledes enn den vi pleier å bruke til julemiddagen og kålen har fortsatt litt tyggemotstand.Fortsett å lese “Rødkål i ovnen”
- Røykelaks med SkagensalatRøykelaks med Skagensalat er en forrett som kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere tilFortsett å lese “Røykelaks med Skagensalat”
- Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagdSalma med litt smak av Østen er rask og enkel å lage og smaker godt. Om du ikke liker koriander, kanFortsett å lese “Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagd”
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese “Sellerirotsuppe”
- Sjokoladefondant med BaileysSjokoladefondant med Baileys er en mer voksen variant av sjokoladefondant. Jeg har laget sjokoladefondant mange ganger og synes det erFortsett å lese “Sjokoladefondant med Baileys”
- Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyssSjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss smaker ekstra godt for alle sjokoladeelskere. Du kan bruke så mørk sjokolade du vil.Fortsett å lese “Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss”
- Stuffing til kalkun – vår favorittstuffingDet finnes uendelig mange muligheter for stuffing til kalkun, men dette er vår favoritt. 500 g svinedeig 500 g kjøttdeigFortsett å lese “Stuffing til kalkun – vår favorittstuffing”
- Svart og gull på bordetSvart og gull er favorittfargene mine, når jeg dekker bord for tiden. Jeg synes det ser litt eksklusivt ut, menFortsett å lese “Svart og gull på bordet”
- Tiramisu – en deilig italiensk dessertTiramisu er en deilig kake/dessert fra Italia. Tiramisu er enkel å lage og har en litt voksen smak, siden denFortsett å lese “Tiramisu – en deilig italiensk dessert”
- Tjelknøl – en svensk spesialitetTjelknøl er en nydelig svensk rett av elg som krever at elgkjøttet er frossent når du starter. Tilbehøret kan varieres, men jegFortsett å lese “Tjelknøl – en svensk spesialitet”
- Tradisjonell spansk paellaTradisjonell spansk paella smaker fantastisk, regnes som Spanias nasjonalrett og er en av mine favorittretter derfra. Denne oppskriften er passeFortsett å lese “Tradisjonell spansk paella”
- Tunfisk med potetsticks og tunfiskmajonesTunfisk med potetsticks og tunfiskmajones er en favoritt hos oss. Fersk tunfisk smaker nydelig og kan sikkert falle i smakFortsett å lese “Tunfisk med potetsticks og tunfiskmajones”
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese “Tunfisk på japansk vis”
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese “Tunfisktataki”
- Urtebakt lammecarré med fondantpoteter og bønnerUrtebakt lammecarré med fondantpoteter ser imponerende ut, er morsomt å servere gjester og er ikke så vanskelig å lage. MyeFortsett å lese “Urtebakt lammecarré med fondantpoteter og bønner”
- Vaniljefromasj med brente mandler og friske bærVaniljefromasj med brente mandler og friske bær er en av favorittdessertene mine og den passer godt til litt finere anledninger.Fortsett å lese “Vaniljefromasj med brente mandler og friske bær”
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese “Velkomstmat”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese “Vitello tonnato”
- WaldorfsalatWaldorfsalat smaker nydelig til kalkun og kylling. Det passer også godt til mange slags kjøttpålegg. 4 røde epler, skrelt ogFortsett å lese “Waldorfsalat”
- Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersausYtrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus er en av mine favorittretter. Konjakk- og peppersaus er dessuten den besteFortsett å lese “Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus”