Okonomiyaki er en tykk og velsmakende japansk pannekake. Før jeg smakte den, syntes jeg at blandingen av råvarer var litt merkelige, men det smaker nydelig. Du får tak i ingrediensene i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 3-4 personer.
1 pk bacon i skiver
Pannekakerøre:
200 g vann
200 g mel
3 eggeplommer
3 eggehviter, stivpisket
1/2 hodekål, finstrimlet
1 vårløk
1 pakke argentinske villreker, hver reke deles i 3
2,5 dl panko (tempurascraps)
1 ss sesamfrø
Bland alle ingrediensene godt sammen, det er enklest å røre sammen vann og mel først og kålen helt til slutt. Legg baconskivene i bunnen på stekepannen, hell over pannekakerøra og stek på ganske høy varme. Hele pannekaken snus når baconet er pent brunt og ferdig (bruk et lokk eller stort fat). Skru ned temperaturen og sett på lokk for å sikre om at okonomiyaki blir gjennomstekt. Server på et fat, men baconskivene opp.
Okonomiyakisaus:
40 g ketchup
40 g worchestershiresaus
6 g honning
1 ss soyasaus
Bland alle ingrediensene til sausen sammen.
Tilbehør:
1 tube japansk majones
Tørket grønt sjøgress i små biter
Katsuobushi
Bre okonomiyakisaus over hele toppen av okonomiyaki og lag striper med majones over. Topp den med tørket, grønt sjøgress i strimler og katsuobushi
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.