Oksefilet med Guropoteter er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Sausen er proppet med godsaker og kan gjerne serveres til svin og kylling også.
Potetene:
6 bakepoteter
4 finstrimlede vårløk
2 cm hvitløk fra tube
200 g stekte baconterninger
1 boks creme fraiche
1/2 dl fløte
Salt og pepper
1 pk revet ost, gjerne vellagret
Skyll og vask bakepotetene og skjær dem over på langs. Legg dem med skjæreflaten ned, på et bakepapir rislet med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er myk. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med finstrimlede vårløk, hvitløk, baconterninger, creme fraiche fløte. Smak til med salt og pepper. Legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Gratineres på 200 grader i ca. 15 min, til osten er gyllen på toppen.
Sausen:
2 strimlede løk
1 pk skivet sjampinjong
Pepper
Grillkrydder
Paprikakrydder
3 paprika i terninger, du kan gjerne blande flere farger
1/2 ltr. fløte
1 dl soyasaus
Stek løken i smør og hell den over i en kjele. Stek sjampinjongen i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Tilsett paprika, fløte og soyasaus. Kok til sausen har passe konsistens. Smak til om den trenger mer krydder.
Indrefileten:
Indrefiletenhar fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.
Du finner flere velsmakende og varierte oppskrifter med storfe HER.