Oksegryte med duchessepoteter er nydelig høst- og vintermat. Gryten kan du lage i store mengder og fryse ned til senere også.
800 g oksekjøtt i terninger
3 løk i strimler
2 pk sopp i skiver
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 flaske hvitvin
2 laurbærblader
2 ts timian
3 ts nykvernet pepper
4 ss oksefond
6 gulrøtter
1 neve finhakket bladpersille
3/4 ltr. fløte
Salt
Start med å brune kjøttet, før du tilsett løken og brun videre i noen minutter. Legg i soppen og la den brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, gulrøtter, hvitvin, laurbærblader, timian og pepper og la det koke inn til halv væskemengde og kjøttet er mørt. Tilsett fond, persille og fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Du finner oppskrift på duchessepoteter HER.
Du finner flere spennende og varierte gryteoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.