Oksehalegryte er ikke like kjent som oksehalesuppe, men oksehale er veldig godt som gryte også. Smaken blir kraftig og god og retten passer utmerket en kjølig høstkveld. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
2,5 kg oksehaler
Olivenolje
2 løk
2 purre
5 gulrøtter
8 poteter
2 kvaster frisk timian
2 kvaster frisk rosmarin
4 laurbærblader
4 nellikspiker
2 toppede ss hvetemel
1 fl (800 g) hakka tomater, helst Mutti
3 dl kraftig rødvin
1 l oksekraft eller vann og oksefond
1 ss worcestershiresaus
Salt og pepper
Brun oksehalene i en gryte. Tilsett løken og brun videre. Kjøttet skal nesten være karamellisert.
Del purren og gulrøttene i biter på ca. 2 cm og legg dem i gryta. Tel potetene i terninger på 2 x 2 cm og legg dem i gryta. Tilsett timian, rosmarin og laurbærblader, og la det surre med i ca. 20 minutter. Rør av og til. Dryss over melet og krydderet og bland godt. Tilsett tomater, kraft og vin og kok opp. Legg på lokk og la det småkoke i minimum 5 timer, eller til kjøttet løsner fra beina. Rør hver time. Ta ut kjøttet og skjær det løs fra beina. Legg kjøttet skal tilbake i gryta. Smak til med worcestershiresaus, salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.