Olivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften gir 4 luftige og saftige olivenbrød.
4 fedd hvitløk, finhakket
1 rødløk, finhakket
2 små glass sorte oliven i skiver, finhakket
10 soltørkede tomater, finhakket
2 dl finhakket frisk kruspersille
1 dl finhakket frisk koriander
Ca. 1,5 kg hvetemel
2 pk tørrgjær
4 ts salt
1 l vann
4 ss olivenolje
Elt alt godt sammen og la det heve til dobbel størrelse, min. 2 timer. Del deigen i 4 like deler. Bak ut runde brød og la dem etterheve i ca. 1 time. Stekes på 200 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om de er gjennomstekte ved å knakke på dem med en finger under. Lyden skal være hul.
Avkjøl brødene på rist. Olivenbrød går utmerket å fryse ned.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.