Oppned eplekake er en saftig kake, som snus med bunnen opp etter steking,
175 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
7 epler
1 ss kanel
3 + 3 ss brunt sukker
2 dl rosiner
1 dl mandelskiver
1 ss kanel
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, mel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt sammen.
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Del 3 av dem i små terninger og sett til side. Del de siste 4 eplene i båter og bland dem med 3 ss brunt sukker og kanel.
Legg eplebåtene tett i tett i fint mønster i bunnen av en smurt springform, 22 cm. Fordel 1/3 av røra over eplebåtene. Fordel epleterningene, rosiner og mandelskiver legg dem i forma. Strø over kanel og 3 ss brunt sukker. Bre over resten av røren og stek eplekaken i ovnen på 175 grader i 45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Snu eplekaken med bunnen opp på et fat og den gjerne lunken, med is, krem eller vaniljekrem.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.