Ørretforrett lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødet legges på ved servering.
200 g ørret
1/2 finhakket rødløk
2 ss valnøttolje
1/2 lime
1 ss finhakket kjørvel
Salt og pepper
Legg ørreten i fryseren i et par timer. Skjær 5 tynne skiver til hver tallerken. Resten av laksen finhakkes og blandes med rødløk, valnøttolje, saft og revet skall fra limen, kjørvel, salt og pepper. Blandingen danderer jeg over ørreten og setter det kaldt i minimum 2 timer. Syren gjør at ørreten blir “kokt” uten varmebehandling.
Pynt med litt kjørvel og ved servering legger jeg på tynne skiver av landbrød, som jeg har lagt i tørr panne for at de skal bli sprø.
Du finner flere nydelige retter med ørret her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.