Ost med honning med valnøtter og tørket frukt og sprø nøttetoast er en nydelig rett, som gjerne kan brukes i stedet for en vanlig dessert, eller som en mellomrett før desserten. Det passer også godt som et lite, koselig kveldsmåltid.
Her har jeg brukt oster fra Eiker gårdsysteri, men du kan velge dine favoritter. Om du bruker dette som en mellomrett, holder det med en bitteliten smak av hver ost.
Nøttetoasten har jeg kjøpt på Meny. Jeg har også brukt 1/4 fersk fiken til hver og hjemmelaget honning med rosmarin, valnøtter og tørka frukt.
Honning med rosmarin, valnøtter og tørket frukt:
4 tørkede aprikoser
2 fiken
4 dadler
1 dl flytende honning
1 dl grovhakkede valnøtter
2 rosmarinblader
Del aprikos, fiken og dadler i små terninger. Varm honningen i en kjele på lav temperatur sammen med frukten. Trekk kjelen til side og bland inn valnøtter og rosmarinblader. Hell blandingen over på et glass. Det smaker best om du lar det stå til neste dag, men det kan også spises med en gang, om du ikke har tid til å vente.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.