Oste- og pistasjdessert med italiensk kjeks er velegnet til selskap. Jeg synes den har en perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1/2 kurv søte jordbær, renset og delt i 4
Kjeksen
2 ss sitronolje
2 ss sitronbalsamico
80 g canistrelli (eller annen italiensk kjeks)
Grovhakk canistrelli i en food processor eller med stavmikser. Bland den med sitronnolje og sitronbalsamico. Bre blandingen utover et bakepapir og stek dem i ca 5 minutter på 180 grader. La det avkjøles og bli deilig sprøtt igjen.
Oste- og pistasjkremen
90 g pistasjkrem
200 g mascarpone
2 ss sitronolje
2 ss sitronbalsamico
60 g melk
2 ss finrevet økologisk limeskall
2 ss limesaft
Rør sammen alle ingrediensene til oste- og pistasjkremen i en bolle.
Legg halvparten av canistrellien i bunnen av 4 dessertglass og fordel halvparten av kremen over kjeksen. Legg på bærene, deretter resten av kremen og tilslutt resten av kjeksen. Pynt med et mynteblad og server oste- og pistasjdessert med en kopp espresso og kanskje en italiensk dessertvin.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.