Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping har smaker fra Middelhavsområdet og kan serveres med mye forskjellig tilbehør. Jeg har brukt råstekte potetskiver og bukettblomkål.
Råstekte poteter:
Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.
Laksen:
2 ss olivenolje
2 bunter finhakket bladpersille
200 g finrevet parmesan, pluss litt til servering
4 fedd hvitløk, finhakket
Revet skall av 1 sitron
Salt og pepper
800 g laksefilet
Sitronskiver til servering
Bland sammen olje, persille, parmesan, sitronskall og hvitløk i en liten bolle og smak til med salt og pepper.
Legg laksen i en ildfast form, smurt med litt olje og fordel persilleblandingen over.
Forvarm ovnen til 200 grader og kle en stor stekeplate med aluminiumsfolie og spray med kokespray.
på tilberedt bakeplate og pensle hvitløksblandingen over hele laksen.
Dekk til med folie og stek til laksen er gjennomstekt, 15 til 20 minutter.
Dryss over mer parmesan og server med sitronbåter.
Bukettblomkål:
Kok opp vann, tilsatt en klatt smør og litt salt. Legg i bukettblomkålen og kok opp igjen. Trekk kjelen av platen og la bukettblomkålen ligge i vannet ett par minutter til, før du løfter den ut og serverer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.