Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping

Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping har smaker fra Middelhavsområdet og kan serveres med mye forskjellig tilbehør. Jeg har brukt råstekte potetskiver og bukettblomkål.

Råstekte poteter:

Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.

Råstekte poteter
Råstekte poteter
Laksen:

2 ss olivenolje

2 bunter finhakket bladpersille

200 g finrevet parmesan, pluss litt til servering

4 fedd hvitløk, finhakket

Revet skall av 1 sitron

Salt og pepper

800 g laksefilet

Sitronskiver til servering

Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping
Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping

 

Bland sammen olje, persille, parmesan, sitronskall og hvitløk i en liten bolle og smak til med salt og pepper.

Legg laksen  i en ildfast form, smurt med litt olje og fordel persilleblandingen over.

Forvarm ovnen til 200 grader og kle en stor stekeplate med aluminiumsfolie og spray med kokespray.

på tilberedt bakeplate og pensle hvitløksblandingen over hele laksen.

Dekk til med folie og stek til laksen er gjennomstekt, 15 til 20 minutter.

Dryss over mer parmesan og server med sitronbåter.

Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping
Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping
Bukettblomkål:

Kok opp vann, tilsatt en klatt smør og litt salt. Legg i bukettblomkålen og kok opp igjen. Trekk kjelen av platen og la bukettblomkålen ligge i vannet ett par minutter til, før du løfter den ut og serverer.

 

Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping
Bukettblomkål

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese