Ovnsbakt laks med potetpuré og madeirasaus er en litt uvanlig, men veldig velsmakende rett.
Laksen:
800 g laks i porsjonsstykker
Litt olje
Salt og pepper
Legg laksen i ildfast form, rislet med olje. Ta på salt og pepper. Sett i ovnen på 200 grader med steketermometer, til kjernetemperaturen er 46 grader.
Baconet:
Legg baconterninger i en ildfast form og sett i ovnen på 200 grader til det er fint brunet. Rør underveis, så det får jevn farge.
Madeirasaus:
2 sjalottløk
Smør til steking
1/2 ss tomatpuré
1,5 ss hvetemel
3.5 dl kyllingkraft
2 dl madeira
2 ss soyasaus
Salt og hvit pepper
1,5 ss smør
Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i 30 minutter før den siles.
Visp inn smør rett før servering.
Potetpuré:
500 g mandelpoteter
150 g smør
6 ss fløte
Salt og pepper
Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.