I Sør-Amerika lages paella, akkurat som i Spania, men med en liten vri. De bruker kokosmelk og kokoskrem i den. Dette gir en deilig, rund smak til paellaen. Jeg kan virkelig anbefale denne varianten og har selv spist den i Colombia, laget av en kjent colombiansk kokk. Denne oppskriften er passe til 8 personer.
Urteblanding:
2,5 dl finhakket bladpersille
1/2 dl nypresset sitronsaft
1 ss olivenolje
2 store, finhakkede hvitløksfedd
Kjør alt i en foodprosessor eller stavmikser og sett til side
Paella:
3 dl kokosmelk
3 dl kokoskrem
1 ts safran
2 dl kyllingkraft
2 ss kyllingfond
100 g pillede reker
1 ss olivenolje
6 kyllingbryst
2 dl spansk chorizo i små terninger
1 dl prosciutto eller bacon i små terninger
5 dl finhakket løk
2,5 dl finhakket, syltet paprika
2,5 dl hakkede tomater (helst Mutti)
1 ts paprikakrydder
3 store, finhakkede hvitløksfedd
7 dl Arborio ris eller annen kortkornet ris
2,5 dl frosne, grønne erter
1 nett blåskjell
Sjøkreps
0,5 dl nypresset sitronsaft
1 sitron i båter
Bland kokosmelk, kokoskrem, safran, kyllingkraft og fond i en kjele og la det bli varmt (ikke koke). Hold det varmt til det skal brukes. Skrell rekene og sett kaldt til de skal brukes.
Varm 1 ss olje i en stor paellapanne eller en sautepanne over middels høy varme. Legg pølse og prosciutto (baconterninger) og stek i 2 minutter. Ta det ut av pannen. Reduser varmen litt og tilsett løk og paprikakrydder; stek i 15 minutter, mens du rører av og til. Tilsett tomater, syltet paprika og hvitløken og kok i 5 minutter. Tilsett risen og kok i 1 minutt, mens du rører hele tiden. Rør inn urteblandingen, kokoskraften, kyllingen, pølseblandingen og erter. Kok på lav varme i 10 minutter, rør jevnlig. Tilsett blåskjellene og krepsen. Kok 5 minutter eller til skjellene åpnes. Kast eventuelle uåpnede skall. Rør inn reker og hell over sitronsaft. Fjern paellaen fra varmen og dekk den med et håndkle. La den hvile i 10 minutter. Server med sitronskiver.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.